Mediation Place helpt particulieren en bedrijven om geschillen aan te pakken op een duurzame wijze.

Als bemiddelaar creëren we een veilige omgeving om betwistingen of conflicten zonder vooroordeel tot een oplossing te brengen die door beide partijen wordt aanvaard.

Mediationplace mediation place bemiddeling pia ingelbeen kortrijk

Zo vermijden zij langdurige rechtszaken en een financiële, sociale of emotionele kater achteraf.

De betrokken partijen kunnen elkaar nog onder ogen komen en op een positieve manier verdergaan.

Een doorgewinterde advocaat

Als voormalige advocaat aan de Kortrijkse Balie ondervond Pia Ingelbeen vaak de onvolkomenheid van gerechtelijke procedures en beslissingen. Haar zoektocht naar toekomstgerichte oplossingen met beter en sneller resultaat voor de betrokken partijen leidde tot de oprichting van het centrum voor Mediatie “Mediation Place”.

Praktijkervaring als advocaat en expertise in discrete geschillenoplossing volstaan niet meer om complexe dossiers tot een goed eind te brengen. Pia Ingelbeen verdiepte zich in de beste internationale opleidingen rond Alternative Dispute Resolution. Zo vervolledigde ze zich in “Conflict Dynamics“ in Kaapstad (Zuid-Afrika), Advanced Negotiation Strategies in Harvard (Verenigde Staten) en behaalde ze de CEDR Accreditatie in Londen (Verenigd Koninkrijk).

Ze blijft zich bijscholen in de verschillende disciplines en omringde zich met een netwerk van deskundig opgeleide mediators en negotiators uit diverse disciplines en landen. Zo heeft u altijd de beste vertrouwenspersoon ter beschikking voor uw uniek dossier.

Rustgevende locaties met uitgebreide faciliteiten

De rust en het comfort van de locatie waar de bemiddeling plaatsvindt, is een belangrijk element voor een vlot lopend mediatieproces.

We hechten veel belang aan de keuze en de infrastructuur van onze bemiddelingsruimtes en de catering tijdens de meetings. Hiervoor beschikken we onder andere over een volledig gerenoveerd pand in een prachtige residentiële setting. Discreet gelegen en met alle nodige faciliteiten.